maanantai 1. joulukuuta 2014

Californian auringon allaYksi asia mihin täällä Californiassa kiinnitin heti huomiota, on auringonpaiste. Aurinko paistaa täällä jotenkin todella ihmeellisesti, luoden upean himmeämmän värin taivaalle. Todellisuudessa tämä johtuu varmaan kaupungin saasteen ja hiekan aiheuttamasta sumusta, joka yhdessä auringon valon kanssa aiheuttaa tämän ilmiön. Onhan Californiaa kutsutukin aurinkovaltioksi, eikä siinä väärässä oltu. 
  

Kaikista upeinta täällä on ehdottomasti auringonlaskut. Menit sitten rannalle taikka ylemmäs vuoristoon, niin auringonlasku on kertakaikkisen upea. Saavuimme Losiin iltasella, ajaessamme moottoritietä näimme miten taivaanranta värjäytyi ja auringon viimeiset säteet näkyivät upeasti palmujen takaa. Jotenkin niin pysäyttävä näky. Palmut ovatkin heti toisena seikkana Californian upeudessa ja ne yhdistettynä auringonlaskuun on näkymä täydellinen. Tiedättekö kun joistain paikoista jää mieleen tietty kuva, minulle jää Californiasta kuva juurikin palmut auringonlaskiessa.  
Losissa on melkein mahdotonta löytää huonoa paikkaa auringonlaskun ihailuun. Rantaa riittää loputtomiin ja vuorille pääsee suht lyhyessä ajassa, ehkä parhaimmat näköakalat aurinkospotit ovat joko Mulholland driven varrella tai Hollywood Hillsillä. Kävimme näillä molemmilla yhden päivän aikana, nämä kun ovat lähes vierekkäin. Alemmat kuvat otettu Mulholland driveltä, jonne saavuimme sopivasti ennen auringonlaskua. Mulholland drive sijaitsee Santa Monica -vuorella. Reitti on todella tunnettu, joten kannattaa varautua ruuhkaan. Paikka on turistien lisäksi myös paikallisten lenkkeilijöiden suosiossa, ilmankos onhan maisemat niin upeat lenkkeilyyn.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti