torstai 19. syyskuuta 2013

Timantit on ikuisia

Heippa!

Pahoittelut niille, jotka juuri klikkasivat itsensä blogiini luullen, että täällä on aiheena Cheek ;)
Muistin juuri, etten ole täällä blogissa julkaissut kuvia mun vihkisormuksesta. Sormuksen tosiaan suunnittelin itse (tai no yhdessä sepän kanssa), sormuksen toteutti Niko kultasepänverstas Aitokullasta. Olen tuosta Aitokullasta aikaisemmin täällä blogissa maininnutkin. Suosittelen lämpimästi kyseistä paikkaa, taitavia seppiä ja sormuksissa on hyvä hinta-laatusuhde.
Tadaa! Tässä vihkisormukseni. Tämä ensimmäinen kuva on ihan mun lemppari, koska siinä näkyy sormuksen yksityiskohdat. Taidokasta käsityötä kerrassaan! Sormus on valkokultaa 14k , tuon keskiosan reunat ja pohja on hieman sellaista röpelöisempää valkokultaa. (Juu ei mitään ammattisanastoa, pahoittelut :D ). Timantit: 0,24ct W/Vs ja 2x 0,05ct W/Vs. Timanttien seurana on erikokoisia valkokultahelmiä.
Mikäli teissä lukijoissa on sormuksen teettämisestä kiinnostuneita, niin kerron nyt hieman omasta kokemuksestani. Sormuksen teettäminen lähtee tietysti asiakkaan toiveesta, mukaan voi ottaa vaikka kuvan mieleisestään sormuksesta. Seppä aloitti suunnittelun ihan käsin paperille piirtämällä ja siinä sitten yhdessä ideoitiin. Tuolla Aitokullassa käytetään modernia 3D-tekniikkaa, josta asiakas saa itselleen tarkan kuvan sormuksesta ennen kuin varsinaisesti sormusta lähdetään tekemään (ks. ensimmäinen kuva). Kuvan nähtyä voidaan muutoksia helposti vielä tehdä, itseasiassa minun sormukseni röpelöiset reunat syntyivät vasta myöhemmin suunnittelun edetessä.

Seppä oli tehnyt minulle kolmen eri hintaluokan ehdotusta sormuksesta. Lähinnä sormuksen koko hieman muuttui eri vaihtoehdoissa, johtuen timanttien koon ja laadun muuttamisesta. Sormuksen hintaan vaikuttaa pääasiassa timantit, niiden koko ja laatu. Puhtaat timantit, eli ne kirkkaimmat joissa ei ole tummumia ovat tietysti kalliimpia ja ne näyttävät pirun hyvälle sormuksessa.  Timanttien valinta oli mun ihan lempparivaihe suunnittelussa, bling bling! ;) Jos ollette yhtään niin harakoita kuin minä, niin kannattaa koittaa pitää joku tolkku timanttien valinnassa ja ottaa mies mukaan timanttien valintaan. Timantit meinaan oikeasti sokaisevat ja voin kertoa, että jos ei mieheni olisi ollut mukana toppuuttelemassa, niin kyllä timantit olisivat vieneet minut mennessään. Aitokullassa käytetään timantteja eettisesti luotettavilta suomalaisilta toimittajilta, eli ei mitään veritimantteja. Ennen sormuksen varsinaista tekoa asiakas saa myös nähtäväkseen vahamallinnoksen sormuksesta, johon sitten voidaan timanttejakin mallailla ja näin asiakas pystyy hahmottamaan kokonaiskuvaa sormuksesta.
Tässä vielä plussia sormuksen teettämisestä:

+ itse suunniteltu, uniikki sormus
+ laadukkaat/puhtaat timantit
+ eettisyys, ei veritimantteja
+ taidokas käsityö 
+ hyvä hinta-laatusuhde
+ sormuksessa takuu
+ sormuksen mukana yksilöidyt laatutiedot 
+ pääset tustumaan sormuksen suunnitteluun ja tiedät mitä ostat.

Huom! Yllämainitut perustuvat nimenomaan omaan kokemukseeni ja tietooni juuri kultasepänverstas Aitokullasta. 

4 kommenttia:

 1. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta :) upea ja uniikki sormus sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tykkäät postauksesta :) sormusta oli niin ihana suunnitella itse, suosittelen!

   Poista
 2. Ihana sormus, sopii hyvin kihlasi kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) kihla otettiin suunnittelussa huomioon, ei ota kiinni vihkisormukseen ja kivet sopii toisiinsa.

   Poista