maanantai 11. marraskuuta 2013

Hyvä ruoka, parempi mieli

Tuosta hääruokapostauksesta inspiroituneena haluan jakaa teille vähän ajatuksiani ruoasta ja kertoa omasta lempiravintolastani. Kuten on käynyt ilmi, niin olen tosiaan pahimman luokan herkuttelija tai pikemminkin syöppö. Ja ylpeä siitä :) Käyn yleensä pari kertaa viikossa ulkona syömässä, usein lounaiden muodossa. Työni on sellaista, että ehdin hyvin lounastauolla nauttimaan Turun ravintoloiden lounastarjonnasta ja mikäs sen parempi juttu herkuttelijalle!

Hyvä ruoka toimii itselläni mitä parhaiten hyvän mielen lähteenä. Siinä missä jotkut ahmivat suklaata murheisiinsa, niin minä syön hyvää ruokaa. En tietenkään tarkoita, että olisin jatkuvasti surullinen, vaan olen sellainen iloon ja suruun syöjä :) Olen onnellinen siitä, että oma suhtautumiseni ruokaan on aina ollut hyvä ja terve. Tällä tarkoitan sitä, etten ole mikään kaloreiden seuraaja, enkä luettele itselleni ruoka-aineita mitä saan ja en saa syödä. Tiedän, että monelle tämä ei käy päinsä ellei halua näyttää kävelevältä pallolta. Siinä mielessä voin olla kiitollinen, että aika paljon voin kaikkea epäterveellistäkin syödä ennen kuin se ulkonäössäni radikaalisti näkyy. Nykyään kun on pinnalla fitness-urheilu, karppaaminen ja mitä kaikkea vielä, niin tuntuu, että sellaisen kunnon rasvaisen mummoruoan mainitseminenkin on paanassa.


Ravintola Niska

"Hyvä ruoka, parempi mieli" - on tulkittavissa eri tavoin. Joillekin se tarkoittanee sitä, että mahdollisimman terveellinen tai esimerkiksi vähähiilihydraattinen ruoka on se mistä tulee hyvä olo ja kropan vointi tarkoittanee tuota "Parempaa mieltä". Minulle tuo lause edustaa sitä, että oli ruoka terveellistä tai ei, niin kunhan se on pirun hyvää ja näin saan siitä hyvän mielen.

Ravintola Tintå


Tästä aiheesta voisi jatkaa vaikka loputtomiin, mutta nyt vähän vinkkejä Turkuun tuleville. Jos vaikka hääpukuostoksille tänne tulette, niin siinä lomassa on hyvä taukoilla herkullisen lounaan ääressä ;) Parhaista lounaspaikoista mainittakoon Fontana ja Di Trevi. Lounaiden lisäksi tällaisen paatuneen herkuttelijan paheisiin kuuluu ravintolaherkuttelut viikonloppuisinkin, ei nyt sentään ihan joka viikonloppu, mutta usein kuitenkin. Oma ja niin monen muun suosikkiravintola Turussa on ehdottomasti Tintå. Tähän jokirannassa sijaitsevaan, pieneen, sympaattiseen ravintolaan on hyvä varata pöytä jo pariakin viikkoa etukäteen. Tintån lista tosin ei ole kovinkaan laaja, mutta ehdottomasti sitäkin parempi! Herkullista ruokaa, hyvää punaviiniä ja mitä parhaimmassa seurassa = Täydellinen ilta!

2 kommenttia:

  1. Hyvä postaus! Täälläkin rakastetaan hyvää ruokaa ja ollaan maalaisjärjellä kaikkea liiallisia ruokatotuuksia vastaan:) Ditrevi on huippu, nam! Tintåån mennään seuraavaksi:)

    VastaaPoista
  2. Kiva että tykkäsit! :) Menkää ehdottomasti Tintåån, kuvan lammasvarras on oma lempparini sieltä :)

    VastaaPoista