maanantai 20. tammikuuta 2014

Body&Mind

Sain noin viikko sitten yllättävää sähköpostia. Minut on valittu mukaan 14 muun naisen kanssa Vitalinean ja Koplan Body&Mind -projektiin. Kyseessä on hyvinvointitutkimus, jossa halutaan selvittää 25 - 45 -vuotiaiden naisten ajatuksia hyvinvoinnista. Tutkimukseen haettiin lily.fi sivuston kautta ja hakemuksena toimi kuvista koottu hyvinvoinnin aarrekartta. Kiinnostuin aiheesta ja ryhdyin kokoamaan omaa kuvakarttaani. Kokosin aarrekarttani pinterestissä. Ihastuin siihen heti, on ihana koota kuvia eri aihepiirien ympärille ja vielä niin kätevästi, miten se pinterestissä onnistuu. Tein hyvinvoinnin karttani aika fiilispohjalta sen kummempia miettimättä. Liitin pinterest -tililtäni kuvakaappauksella kuvat tänne blogiin. Kuten näkyy, niin en liittänyt karttaan mitään "himourheilukuvia". Vaikka pyrinkin liikuntaa jokapäiväisen pyöräilyni lisäksi lisäämään, niin hyvinvoinnissani ovat todella merkittävässä osassa henkiseen hyvinvointiin vaikuttavat asiat kuten ystävät, nauraminen, tanssiminen, rakkaus, aurinko, matkustaminen ja rentoutuminen.Lopullista kuvakarttaani tutkiessa kiinnitin huomiota siihen, että karttani tunnelma on hyvin kesäinen, on hiekkarantaa sekä Suomen kaunista kesää. Naurattaa oikein se, miten summamutikassa valitsin näitä kuvia ja silti niissä on selkeä yhtenäisyys. Huomaa hyvin, että olen niin kesäihminen ja rakastan lämpöä.


Projekti käynnistyi nyt kuluneella viikolla kunnolla kun sain lisätietoa. Seuraavat pari viikkoa on jokaisen osallistujan tarkoitus kuvata videopätkiä omaan hyvinvointiin vaikuttavista seikoista annettuja ohjeistuksia seuraten. Helmikuussa on tiedossa joogatunteja sekä yhteisiä keskusteluja ryhmän kanssa. En malta odottaa! :) Kerron tästä projektista varmasti lisää täällä blogissakin, jahka pääsen vauhtiin kuvaamisessa. Suosittelen kovasti teitäkin kokoamaan oman hyvinvoinnin aarrekarttanne. Sitä on kiva tehdä ja mielenkiintoista pohtia miksi päätyi valitsemaan juuri niitä kuvia omaan karttaansa. Tällä tavoin näkee mitkä asiat ovat kokee omassa hyvinvoinnissaan tärkeiksi ja mitä haluaisi muuttaa ja lisätä. 

1 kommentti:

  1. Onnea! :) Kuullostaa hienolta ja todella mielenkiintoiselta. Joogatunnit varsinkin kuullostavat omaan korvaan todella hienoilta. :D

    VastaaPoista