perjantai 2. toukokuuta 2014

Viinillä


Heippa ja toivottavasti aurinkoista alkavaa viikonloppua! Viime viikonlopun Raumalle lähdöstä ei sitten syystä ja toisesta tullutkaan yhtikäs mitään. Yksi syistä, oli perjantainen viininmaistelu täällä Turussa. Työpaikkani järjesti viini-illan ravintola E.Ekblomissa ja pitihän siihen tietysti osallistua. En ole aiemmin kyseisessä ravintolassa ollut, mutta tämän kokemuksen jälkeen menen varmasti uudelleen. Sijainti Turun kauniissa jokirannassa ja rakennus jo itsessään luo mitä mainioimman miljöön illallistamiseen tai vain viinilasillisen nauttimiseen. Kyseisestä ravintolasta on myös mahdollisuus vuokrata pientä tilaa yksityistilaisuuksiin. Minulle tuli heti mieleen, että esimerkiksi pieniin ja intiimeihin häihin paikka olisi aika täydellinen. Ruoka ja viini olisivat ainakin taatusti hyvää. 
Wine tastingissa teemana oli keväinen Pink & Purple eli roseeviiniä sekä yhtä pinkkiä kuohuvaa maisteltiin. En itse ole tai ollut ennen tuota viini-iltaa mikään erityinen roseen ystävä. Näin jälkeenpäin luulen sen johtuneen siitä, etten ole yksinkertaisesti maistanut aiemmin hyvää roseeviiniä. Tästä johuten itselläni sen ostamiseen on ollut aika suuri kynnys, koska en tiedä mikä olisi hyvää. Tämän viinimmaistelun jälkeen rohkaistuin ja ostin vapun juhlintoihin myyjän suosittelemana roseeta, mutta ei se nyt ihan nappivalinta ollut. Liian  makeaa. Haussani oli raikas ja kesäinen, mutta ei liian makea rosee. 


Mikäli teitä kiinnostaa niin tässä kuvan roseet oikealta vasemmalle:


CAVA PAPET DEL MAS BRUT ROSADO Josep Ma Suriol Lluch / DO Cava, Espanja 

PUYCHERIC ROSE 2012 Foncalieu / Languedoc-Roussillon, Ranska    
                       
SPÄTBURGUNDER ROSE 2012 Weegmuller / Pfalz, Saksa        
                                      
CLIMBING PINK 2012 Cumulus Wines / Central Ranges NSW, Australia  
                                 
BRACHETTO D´ACQUI CASTELGARO 2011 Bersano / Brachetto d´Acqui, ItaliaValitettavasti ainoastaan tuota viimeistä jälkiruokaviiniä saa alkosta. Ehkäpä tilaamalla saisi noita muitakin, etenkin tuo Cava olisi hyvä kuohuva kesäjuhliin. Eniten näistä pidin tuosta ranskalaisesta roseesta. Jos joku teistä sattuu näitä viinejä tunnistamaan, niin otan mieluusti vastaan infoa josko alkosta saisi jotain vastaavaa. Lähinnä näistä kolmesta keskimmäisestä. Vastaavan kuohuvan kuin tuo Cava ehkä osaisin ostaa. 

Tämmöinen alkoholipostaus tälläkertaa :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti