keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Operaatio vauvanruokaMoi! Tänään ohjelmassa on ollut soseiden tekoa. Teen isomman satsin aina kerralla, jotta ei tarvitse jatkuvasti olla tekemässä. Ei sillä, meinaan ei näiden tekeminen ole oikeastaan homma eikä mikään ja itseasiassa ihan kivaa puuhaa. Valmiit pakastetut soseet kuitenkin helpottavat kummasti arkea. Meidän taloudessa ei itseasiassa kovin usein ole tehosekoitinta käytetty ja nyt olenkin sitten hurahtanut soseuttamiseen :D ilmeisesti olen ollut liian kauan kotona kun tällaisistakin asioista voi innostua. Livian ruokien teon myötä meidän taloudessa syödään nykyään enemmän sosekeittoja kuin aiemmin. Korjaus: minä syön, armas mieheni ei perusta kuin vain hyvin lihaisista keitoista. 
 

Aloitimme kiinteiden syöttämisen neljän kuukauden iässä. Aluksi tietysti vain pieniä määriä maistellen. Näin 1,5 kuukauden perusteella voin todeta neidin tulleen äitiinsä, sillä hän syö oikein nautinnolla ja mielestäni isoja määriä kokoonsa nähden. Mitään varsinaista inhokkia ei ole vielä löytynyt. Porkkana ja kesäkurpitsa ovat selviä lemppareita, mutta kukkakaalit ja muut menevät nekin alas hyvällä ruokahalulla. Vihannekset ovat pääasiassa luomua. Tosin nyt päätin, että avokadoista en luomua enää osta, en tiedä onko vain surkeaa tuuria vai miksi ne ovat olleet huonoja. Avokadot ovat  Livian välipalaherkkua, etenkin kun muussaa vähän banaania sekaan. En varmasti olisi uhan heti näitä kahta keksinyt itse sekoittaa ilman lahjaksi saamaani lastenruokakirjaa. Aamu- ja iltapuuron otimme ruokavalioon myös hiljattain ja se vasta neidin mielestä hyvää onkin, hän on oikein puuromonsteri. Lihaa emme ole vielä aloittaneet, vaikka sitä neuvolassa jo suositeltiin. Mielestäni aika aikaisin, jotkuthan saattavat aloittaa ylipäätään kiinteiden syöttämisen vasta puolen vuoden iässä. Meidän neiti kun on pelkällä maidollakin kasvanut ihan hyvin. 

Aiemmin kun Livia söi pienempiä määriä, pakastin soseet jääpalamuotteihin ja siirsin ne pakastettuina minigrip-pusseihin. Nyt kun annoskoot ovat suurentuneet, niin keksin käyttää silikonista muffinsivuokaa. Annoksista tulee sopivan kokoisia sekä ne saa todella helposti irti silikonista. Koitin netin syövereistä etsiä tietoa, että irtoaako tuosta silikonista jotain haitallisia aineita pakastettaessa. Mutta ilmeisesti ei, korjatkaa jos olen väärässä. Muovia, joissa on bpa:ta vältämme käyttämästä. 

Tällaista tänään. Nyt on päivän operaatio suoritettu ja pyykkivuoren kimppuun. Ei nää hommat lopu ikinä :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti