perjantai 6. toukokuuta 2016

NY: Piknik Central ParkissaMoi! Täällä sitä taas ollaan, Suomessa. Ja kutakuinkin jetlagista selvinneenä. Instagramia ja snäppiä seuranneet ovatkin perillä siitä, mitä reissulla teimme. Matka meni hienosti, itseasiassa paremmin kuin mitä uskalsin edes toivoa. Meidän neiti on selvästi synnynnäinen reissaaja. Vaikka päivät olivat välillä todella pitkiä ja hän joutui paljon istumaan, niin ei juurikaan itkua näkynyt. Niin reipas tyttö että. Kuten huomasitte, niin blogia en jaksanut yhtä postausta enempää päivittää, päivät kun olivat aika pitkiä ja mielummin lepuutin jalkoja sohvalla telkkaria tuijotellen herkut sylissä kuin läppäriä avaten. Kuvia tuli taas otettua paljon, joten ajattelin niitä laittaa tänne muutaman postauksen verran. Ihanaa kun kevät saapui tänne Suomeenkin ja tänään on ollut jopa kesäinen ilma. Tänä keväänä olemmekin saaneet todistaa kahteen eri otteeseen kevään tuloa ja luonnon heräämistä eloon, ensin Jenkeissä ja nyt täällä koti-Suomessa. Näillä ilmoilla tekee vain mieli olla ulkona. Eilen päätimmekin upean ilman kunniaksi nauttia illallisen ulkona kera ystävien. Snäpissä näkyikin vilausta meidän pizzapiknikistä. Piknikit ja upeat ilmat mielessä valikoitui myös nämä postauksen kuvat ja aihe. 

Nykissä tosiaan puistoja riittää ja se isoin ja kuuluisin on tietysti Central Park. Kävimme siellä muutamaankin eri otteeseen ja silti jäi vielä paljon näkemättä, esimerkiksi ison järven alueelle emme ehtineet tällä kertaa lainkaan. Puisto on vaan niin iso, ettei sitä ihan noin vain käpöttele ainakaan tällä meidän poppoolla. Central Parkissa viihtyvät niin turistit kuin paikallisetkin. Puisto on suosittu niin lenkkeilijöiden, lapsiperheiden, retkeilijöiden, lounastajien ja ihan muuten vain haahuilijoiden keskuudessa. Yhtenä päivänä pitkän museokiertelyn jälkeen haimme läheisestä Delistä eväät ja suuntasimme piknikille. Delissä oli todella paljon valinnanvaraa aina sushista kakkuihin, vaikka hinta tosin olikin aika suolainen. Ostimme erilaisia herkkuja, kanaa, pastaa, hedelmiä, kakkua. Eväistä ei ole kuvia lainkaan, snäpchat oli ainoa ojelma jossa olisi ollut, mutta snäppi ei ikinä niitä julkaissut enkä myöskään ehtinyt niitä tallentamaan. Deliltä suuntasimme puistoon ja etsimme viihtyisimmän nurmikkoalueen. Kirsikkapuun katveessa oli kiva lepuuttaa jalkoja ja nauttia herkkuja, sen verran tuli tuonakin päivänä käveltyä että teki hyvää istua ja pääsi Liviakin vähän "jaloittelemaan". Livia nautti selvästi piknikistä, kukkasista, ihmetteli tietysti kaikkea mahdollista ja yritti ryövätä meidän eväät, omat kun ei ihan niin hyvin maistuneet. Näihin Livian reissuruokiin palaan vielä uudelleen.

Minulle ja Tomille tämä oli toinen kerta Nykissä. Vaikka olimme Central Parkiakin aiemmin nähneet, niin nyt näin keväällä puisto on tietysti aivan erilaisessa loistossa kuin mitä talvella. Tälläkertaa kuljimme myös hieman eri reittejä, esimerkiksi Boathouse oli meille uusi tuttavuus. Talo oli jotenkin tosi sympaattinen ja alue oli soutuveneineen romanttinen. Paikka on varmasti kesällä aivan tupaten täynnä ihmisiä. Näin keväällä oli muutenkin kiva tutustua Nykiin, kun ei ihan ruuhkaisin turistikausi ole kyseessä. Tosin kyllä Nykissä aina turisteja tietyissä paikoissa riittää, oli kausi mikä hyvänsä. Tuon kuvissa näkyvän ihanan värikkään hellehatun ostin Gapilta, sieltä tein muitakin kivoja löytöjä. Hattu tosin ei pysynyt juurikaan päässä ja kuvien ottaminen oli vähintäänkin haasteellista. Neiti on nyt oppinut ottamaan hatun tai pipon pois ja sama koskee aurinkolaseja. Liikkuessa piti vahtia ettei hattu tai aurinkolasit lennä mäkeen, yleensä ne tosin päätyivät neidin suuhun ja sama jatkuu täällä Suomessakin. Seuraavaksi juttua ostoksista ja outleteista, shoppailija oli todellakin vauhdissa! (mun äiti pyörittää tätä lukiessaan varmasti silmiään ja huokailee).
2 kommenttia:

 1. Näyttää ihanalta matkalta! Ihania kuvia! Olisi kyllä ihanaa joskus itsekin käydä tuolla =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hieno reissu! :) ikävä jo takaisin. Mulle ja miehelle tuo oli toinen kerta Nykissä ja kyllä sinne vaan tekee mieli kerta toisensa jälkeen.
   Jos joskus menet, niin suosittelen lämpimästi asunnon vuokraamista. Lentoja löytyy nykyään jo suht hyvään hintaan, mutta hotellien hinnat on aika pilvissä :/

   Poista