sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Häävieraskirja

Olemme kuumeisesti pohtineet millainen vieraskirja häihimme tulisi. Netti on pullollaan erilaisia vaihtoehtoja ja tuntuu, että nykyään mitä erikoisemmat vieraskirjat ovat haastaneet perinteisen vieraskirjan. Tässä seuraavaksi Martha Stewartin hääsivuilta erilaisia vieraskirjavaihtoehtoja


Tämä perinteinen vieraskirja on aika tavallinen, mutta itsetehtynä siitä saa omannäköisen. Kirjassa on myös se hyvä juttu, että tilaa on raapustaa pitkiäkin runoja ja ihania onnentoivotuksia hääparille. Kirjan voi myös toteuttaa ystäväkirjan tyyliin, jolloin hääpari voi kysyä mieleisiään kysymyksiä.
Photobooth - tyylillä saa tehtyä vaikka millaisen vieraskirjan. Vieraat voivat kuviensa seuraksi liittää  onnentoivotukset ja sujauttaa ne vaikka kansioon kiinnitettyyn pieneen kirjekuoreen, kuten kuvassa on. Tämä idea on mielestäni hauska ja kuvien ottamisen voisi vaikka liittää ohjelmanumeroksi. Minua tässä mietityttää lähinnä polaroid -kameran hankinta, meneekö liian hankalaksi tai kalliiksi. Tässä alhaalla vielä toinen kuva polaroid-kuvilla kootusta vieraskirjasta. Nätit postikortit olisi myös hieno idea vieraskirjaksi. Kauniita kortteja ja ihania terveisiä rakkailta on myöhemmin kiva lukea ja ihastella. 
Vieraskirjapuu on näyttävä ja erilainen vieraskirja. Puuhun kiinnitettävät laput ovat kylläkin aika pieniä, joten lähinnä vain nimen mahtuu kirjoittamaan. Itse pidän enemmän vieraskirjasta, johon mahtuu kirjoittamaan kunnolla.

Yhtenä vaihtoehtona voisi olla muistilaput, niille mahtuu kirjoittamaan enemmän. Laput voivat olla myös osana juhlapaikan koristelua, vaikkapa narulle pyykkipojilla kiinnitettynä. Muistilappurasia olisi ihana ottaa
esille aina häiden vuosipäivänä. 
 
Palapeli olisi myös kiva vaihtoehto, siinä vaan on sama homma kuin puussakin, eli pidempiä onnentoivotuksia ja runoja ei paloihin mahdu. Minulle tuli mieleen, että paloja voisi käyttää myös paikkakortteina, niiden toiselle puolelle voisi jokainen sitten kirjottaa jonkun tervehdyksen. Ohjelmanumerona voisi myös olla palapelin kokoaminen, isolla porukalla se tosin olisi hankalaa.
Jos olisin käsityöihmisiä, niin tilkkutälkki sopisi hyvin, mutta jotenkin en näe tätä meidän vieraskirjana. Muuten kyllä hieno idea, joten tämä idea vinkkinä muille vieraskirjaa metsästäville. Viimeisenä mutta ei lainkaan vähäisempänä ideana on vieraiden yhdessä tekemä taideteos. Tämä olisi varmasti upea muisto. Maalailuhetkistä voisi myös ikuistaa valokuvia. Tämä vaihtoehto sopisi etenkin häihin, jossa on taiteellisia ihmisiä. Mielestäni taulu vaatii muutakin kuin vain nimikirjoituksia, taulu kun antaa mahdollisuuksia vaikka millaiseen taiteelliseen ilmaisuun.

Me emme tosiaan ole vielä ihan päättäneet, mutta vaihtoehtoja vieraskirjaksi on tosiaan vaikka kuinka. Vieraskirja ystäväkirjan tyyliin kiehtoo ehkäpä eniten. 

Millaisesta vieraskirjasta te pidätte?

2 kommenttia:

  1. Meillä vahvana ehdokkaana on juurikin tuo esittelemäsi polaroid kuvista koostuva vieraskirja. Jää ihanat muistot vieraista ja ihan kuvan kera :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanat muistot siitä kyllä jäisi :) Meilläkin sulho on vahvasti sen kannalla mutta minua mietityttää kameran hankinta. Satutko tietämään mistä polaroid -kameran saisi hommattua halvalla?

      Poista