perjantai 19. heinäkuuta 2013

DIY Paper Pinwheels

Kaikki teistä tietävätkin pompomit mutta entäpä paper pinwheelit, onko teillä niistä kokemusta juhlien koristeina? Vaikka "paperipyörät" eivät ole niin kovassa suosiossa kuin pompomit, niin me olemme niistä kuitenkin kovasti innostuneet. Juhlapaikkamme on moderni ja huoneet ovat todella korkeat, tämän korkeuden vuoksi koristeiden kiinnittäminen kattoon ei onnistu. Juhlatilan isoin seinä, se minkä lähellä me eli hääpari istumme on todella paljas ja se suorastaan huutaa jotakin koristusta päälleen. Herkkubuffettimme sekä kakun leikkuu tapahtuu tämän kyseisen seinän edessä, joten sen koristelu on sitäkin tärkeämpää. Paper pinwheelit ovat edullisia ja helppotekoisia koristeita. Niiden seuraksi voi seinälle laittaa esimerkiksi puolikkaita pompomeja tai lippukoristeita. Päädyimmekin tilaamaan muutamia valmiita valkoisia sekä persikan värisiä pompomeja. Tämän lisäksi ostimme myös kultaista silkkipaperia, joista teemme pieniä pompomeja. Näillä sitten saamme toivottavastí seinästä haluamamme näköisen. Nämä kuvat inspiroivat meitä koristelussa: 

Kuvat: google

Tässä kuvaohje paper pinwheelien tekoon:Riippuen kuinka isot paperipyörät haluaa, niin valitaan paperin koko. Itse käytin paperina A4:sta ja pienempiin A5:sta. Paper pinwheelien teossa alku on hyvin samanlainen kuin pompomienkin. Eli taitellaan paperit haitariksi. Päät leikataan pyöreiksi tai vaikka teräviksi, miten nyt haluaakin. Yhteen paper pinwheeliin tarvitaan noin 4 paperia, riippuen taitosten koosta. Paperien päät liimataan yhteen ja koko haitari taivutetaan pyöreäksi. Lopuksi halutessaan pyörän keskelle voi liimata jonkun koristepaperin, niin taitekohdan saa piiloon.  Paper pinwheelejä voi myös koristella miten haluaa, esimerkiksi voi laittaa vähän bling blingiä pyörään tai tehdä rei'ittimellä pyörän 'päihin' reikiä, niin saadaan pyörästä vähän koristeellisempi.

2 kommenttia:

  1. Toimii kyllä hyvin tyhjän seinän koristajana. Tuon kollaasin oikean alareunan paperipyörät sulautuu toisiinsa tosi nätisti :)

    VastaaPoista