maanantai 18. marraskuuta 2013

Jamie Oliverin browniet

Jotta alkanut viikko ei tuntuisi lainkaan niin synkälle, niin jaan teille suklaisen herkkureseptin. Tämä herkku on varsinainen kaloripommi, mutta niin pirun hyvää! Me teimme tätä isänpäiväviikonloppuna ja kaikki tykkäsivät. Olette saattaneet tähän Jamie Oliverin brownie -reseptiin jo netissä tai muualla törmätä, mutta tässä meidän versio tästä suussa sulavasta suklaaherkusta.

Tarvitset:

250 g voita (suolatonta)
200 g hyvälaatuista tummaa suklaata, 70% kaakao olisi paras. (me käytimme fazer 45 %)
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
leivontakaakaojauhetta 80g (meillä O'boy dark)
4 dl sokeria
4 munaa


1. Sulata voi ja suklaa kattilassa ja sekoita ne tasaiseksi massaksi. Sekoita toisessa astiassa keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe ja sokeri.
2.  Kaada voi/suklaaseos isompaan kulhoon, johon siivilöit jauhoseoksen samalla seosta vispaten. Tämän jälkeen lisää munat ja sekoita vispilällä kunnes seos on samettista ja kiiltävää. 
3. Kaada valmis suklaaseos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (ohjeessa neliömuotoinen vuoka, halkaisija 25cm) ja paista 180 asteissessa uunissa n. 25 minuuttia. 

Olkaa todella tarkkoja tuosta paistoajasta! Tarkoituksena on, että brownien sisus jää tahmeaksi, sopivan löysäksi. Itse kokeilin haarukalla kypsyyttä (haarukka jää tahmeaksi). Eli varokaa ylikypsentämistä, koska silloin saatte kuivan käppyrän. Hyvä brownie on päältä rapsakkaa ja sisältä tahmeista, melkein valuvaa sulkaata.


Kuva ei  liity kyseiseen leivontakertaan, en valitettavasti muistanut kuvata. Mutta yhtä suussasulavaa herkkua kyseessä, tässä kuvan browniessa on tosin pähkinöitä ja päällä sulaa suklaata.


Brownie on parhaimmillaan lämpimänä vaniljajäätelön kera. Namm! Varoituksena vielä, että tän herkun ylensyömisen jälkeen on sydänkohtaus lähellä. 


Hyvää alkanutta viikkoa ja herkullisia hetkiä! :)


2 kommenttia:

  1. Oli kyllä järjettömän hyvää! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiestysti kun rasvaa ja suklaata oli niin paljon, niin eihän se millään vois edes pahaa olla :D

      Poista