perjantai 18. heinäkuuta 2014

Kuuden viikon päästä maailmalle
Moi! En ole hetkeen kirjoitellutkaan tulevasta reissustamme. Tänään Japan Rail Pass -junapassien kolahtaessa postiluukusta, jännitys iski taas oikein kunnolla. Kaikki muut tiketit ja lappuset kun on vain sähköisesti ja tulosteita, niin jotenkin tuo junalippu japaninkielisine teksteineen sai perhoset pyörimään vatsassa. Meidän lähtöön on enää 45 päivää! Hui!
Junalippujen hankkiminen olikin sitten aikamoisen työn takana. Itse lippujen toimitus vei vain muutaman päivän, mutta tilaaminen ei sitten mennytkään ihan nappiin. Eteen tuli maksuongelmia, suomalaista luottokorttia kun tuntui olla mahdoton saada läpi. Onneksi sitten lisäselvittelyn ja googlettelun kautta löysimme japanrailpass.net -sivuston, josta saimme liput ostettua. Suomalaiset matkatoimistot myyvät kyllä railpasseja, mutta tietysti huimilla välityskuluilla. Junapassi on hankittava ennen Japaniin saapumista, paikan päältä sitä ei enää ole mahdollista ostaa. Nämä liput kun ovat vain turisteille tarkoitettuja. Tämä tiedoksi, jos joku teistä Japanin reilausta suunnittelee.

Japanin reissumme alkaa Tokiosta, josta sitten parin päivän oleskelun jälkeen hyppäämme junaan ja suuntaamme kohti Fuji vuorta ja sieltä sitten Kiotoon, Naraan, Osakaan ja mahdollisesti vielä jonnekin muualle. Junaliput ovat kahdeksi viikoksi, joten ennen reilausta ja sen jälkeen vietämme myös päiviä Tokiossa kun lippu ei enää ole voimassa. Kahden viikon junapassit maksoivat yhdeltä henkilöltä 324€. Laskeskelimme, että yksittäiset junaliput tulisi kalliimmaksi. Yksikin matka luotijunalla kun on aika hintava.


Nyt taidan suunnata jääkaapille ja tehdä leffaherkkuja, kerrankin meillä on rauhallinen koti-ilta näin perjantaina. Eilen otimme varaslähdön viikonloppuun ja nautimme myöhäisen illallisen jokirannassa. Aivan ihania tuollaiset arki-illan treffit, piristää kummasti työviikkoa <3 Huomiselle ei ole mitään ihmeellistä tiedossa, mutta sunnuntaina lähdemme heti aamusta kohti Särkänniemeä. En ole vuosiin siellä ollut, saas nähdä uskallanko laitteisiin :D

Tähän loppuun vielä pieni viihdepläjäys, meidän Jepu :) aina on pakko tunkea mitä ahtaampiin paikkoihin :D

Oikein hyvää ja aurinkoista viikonloppua!2 kommenttia:

  1. Mekin suunnitellaan ens keväälle japanin reissua joten mahtavaa päästä fiiliksiin teidän reissun kautta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) keväällä kirsikkapuiden kukinta-aikaan olisi kyllä ihana matkustaa Japaniin :)

      Poista