sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Meidän rtw -matkakohteet vol 2Hups. Löysin tämän luonnoksien uumenista, eipä vissiin julkaisuun asti ollut sitte päätynyt. No mitä pitimmittä puheitta tässä tulee meidän reissuetapit vol 2. Nämä seuraavat kohteet ovat sellaisia, joihin ei tarkkaa päivälleen menevää suunnitelmaa voisi edes ajatella, vaan mennään sinne minne hyvältä tuntuu.    

Australian lentomme laskeutuu Sydneyn kamaralle. Siellä viivymme parisen päivää ihaillen kaupunkia, tietysti oopperataloa, Bondi Beachia ja nauttien Sydneyn tunnelmasta. Tämän jälkeen otamme Kilroyltä vuokratun minipakun allemme ja lähdemme ajelemaan ylös itärannikkoa. Kuljemme rannikkoa pitkin, vieraillen Byron Bayssä ja siellä mantereen itäisimmässä pisteessä Cape Byronissa. Itärannikkoa tutkiskellessa tulee tietysti vastaan surffimesta Gold Coast ja Brisbane. Matkamme jatkuu kauniiden maisemien, spontaanien pysähdysten ja saariretkellä lumivalkealla Whiteheaven beachilla rentoilun jälkeen aina Cairnsiin asti, josta seuraava lentomme lähtee.    

Uusi-Seelanti huikeine maisemineen ja aktiiviteetteineen odottaa meitä Australian jälkeen. Lentomme saapuu Aucklandiin, josta otamme taas auton allemme. Ennen Aucklandista lähtöä saamme kunnian vierailla erään suomalais/uus-seelantilaisen pariskunnan luona. Aivan mahtava tilaisuus, koska paikallisilta jos joltain saa parhaimmat matkavinkit. Tarkoituksenamme on koluta läpi pohjois-saari sekä eteläsaarta Christchurchiin asti. En malta odottaa, että pääsemme niihin huikeisiin Taru Sormusten Herrasta tuttuihin maisemiin. Vaikka en itse mikään intohimoisin TSH -fani olekaan, niin maisemat jos jotkut ovat kyllä vertaansa vailla. Jylhiä vuoria, kuumia lähteitä, rantoja, monimuotoista kasvillisuutta ja mitä kaikkea vielä... varmasti mieli lepää tuota kaikkea ihastellessa.   

Täytyy myöntää, että Jenkki -etappi on vielä hiottavana. Sen ollessa viimeinen kohde, on se myös jäänyt osittain vaille huomiota. Jotenkin sitä ajattelee, että siihen on niin paljon aikaa ja toisaalta on kovin vaikea tietääkään aivan tarkkaan miten suunnitelmat menevät. Matkan varrella kun saatamme saada vinkkejä Jenkkilän suhteen (kuten ehkä myös muidenkin reissukohteiden). Lentomme laskeutuu San Franciscoon, josta matkamme jatkuu autolla. Vietämme Kaliforniassa parisen viikkoa, ajellen Francosta Losiin asti ja sieltä vielä Vegasiin pariksi päivää. Paluulentomme lähtee Nykistä, joten jossain vaiheessa sinne olisi saavuttava. Ei tosin autolla koko Jenkkilää ole tarkoitus ajaa, eikä edes ehdittäisi koska kolmisen viikkoa on kokonaisaikamme tällä viimeisellä etapilla.


Sellaista reissuinfoa tällä erää. Taas on yksi viikonloppu ohi ja matka vaan senkun lähenee. Meillä oli kiva viikonloppu, toivottavasti teilläkin! Tampereelle oli luvattu ukkoskuuroja, mutta koko päivän porotti aurinko lähes pilvettömältä taivaalta. Onneksi Tukkijoki virkisti :) Hauskaa oli ja nyt akut ladattuina  seuraavaan viikkoon!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti