lauantai 13. syyskuuta 2014

Mount Fuji ja Fuji-Q Highland


Moii! Ja terveiset Kiotosta. Tämä viikko on mennyt huimaa vauhtia. Maanantain vietimme tosiaan Fujiyoshidassa ihastellen Mount Fujia sekä hurvitellen huvipuisto Fuji-Q Highlandissa. Mt Fuji koko komeudessaan sekä Kawaguchi -järvi huikeine maisemineen ovat kyllä näkemisen arvoisia. Lake Kawaguchi on yksi Japanin viidestä suurimmasta järvestä, sen maisemat ihanine taloineen järven rannalla antoivat ihan erilaisen kuvan Japanista. Minulle tämä järvimaisema rannassa vierustan taloineen ja vihreine maisemineen toi mieleen aavistuksen Pohjois-Italian järviseutua. Jännä, miten tällaisesta maasta kuin Japani, voin löytää aavistuksen Italiaa.   

  

Fuji-Q Highlandille saavuttuamme ihmettelimme miten hiljaista alueella oli. Lipunmyynnissä kuitenkin selvisi huvipuiston olevan loppuunmyyty. Silmät pyöreinä ihmettelimme tilannetta, sillä ihmisiä oli kuin Linnanmäen normaalina päivänä. Huvipuiston nettisivuilla ei ainakaan englanniksi ollut mitään "sold out" ilmoitusta, enkä myöskään ollut löytänyt miten lippuja olisi saanut englanninkielisen sivuston puolelta ostettua etukäteen. Pienen kielimuurin jälkeen kuitenkin selvisi, että päivälippuja kyllä oli, mutta jonotusajat olivat kaikkiin vuoristoratoihin 2-3 tuntia per laite. Siinä sitten nokkelana laskimme, että tulee halvemmaksi mennä yksittäislipuilla laitteisiin. Ostimme siis vain sisäänpääsyt, joille tuli hintaa noin 10€ per lärvi. Päätimme jonottaa vain siihen kaikista hurjimpaan vuoristorataan nimeltä The World Bucchigiri coaster Dodonpa, koska jo pelkästään sen jonotusaika oli kolme tuntia. Laite on tosiaan aika hurja, se lähtee kuin sukkula ja kiihtyy 172 kilsaan tunnissa. Jonossa tuli vähän väliä kuulutus, jossa lueteltiin sairauksia ja muita syitä miksi laitteeseen ei saisi mennä. Muun muassa raskaanaolevilta laite oli kielletty, koska se aiheuttaisi voimallaan keskenmenon. Aikamoista. No, jonossa puoli tuntia jonotettuamme meille selvisi, että sen päivän liput kaikkiin vuoristoratoihin oli myyty loppuun. Myöskin jonon ohitukseen tarkoitetut kalliimmat liput oli myyty loppuun. Tästä närkästyneenä lähdimme selvittämään mihin laitteisiin meillä oli mahdollisuus päästä ja jonotimme niihin. Onneksi muissa laitteissa jonot olivat noin puolen tunnin luokkaa. Taidetaan olla aika hulluja kun jaksetaan tällasia juttuja jonotella :D No kun jotain asiaa on odottanut, niin ei haittaa jonottaminenkaan. Harmittaa vieläkin kun ei tuohon odottamaamme vuoristorataan päässeet :/ Fuji-Q Highlandissa oli aika vaikeaa toimia kun ei japaninkieltä osannut, jännä miten ei tällaisessakaan isossa huvipuistossa puhuta englantia. Laitteiden jonotusajat muuten selvisi sillä, että vuoristoratoihin mahtui vain vähän kerralla ihmisiä ja vaunuja oli vain kaksi ja perusteelliset turvatoimet.  
Eikö näytäkin hiljaiselta?

   

Oltiin tässä laitteessa, vähän oli hurjempi keinu kuin Suomessa. Pikkusen pelotti.


Nää crepet on ihan sairaan hyviä!


Maailman söpöin pulla-auto
Ja yöpalalla piti käydä paikallisessa burgerissa, oli muuten hyvää
Tähän maanantaihin asti meillä oli jotenkin ollut huonoa tuuria matkassa, mutta sitten tiistaina alkoikin hyvä tuuri! Pysykää kanavalla! Nyt hyvät yöt! Tai Suomessa taitaakin olla päivä :)
1 kommentti:

  1. Jännä, että tuohon uuteen vuoristorataan oli liput myyty loppuun! En tiennyt, että sellainen on edes mahdollista. Fuji-Q:ssa kävin seitsemän vuotta sitten, kun tuota uutta rataa ei vielä ollut. Kaunis kesäinen päivä oli ja joihinkin laitteisiin saimme kyllä jonottaa, mutta kaikki haluamamme ehdimme silti käydä. Tuo uusikin täytyy ehdottomasti joku kerta testata, mutta hyvä tietää, että liput voivat olla myös loppuunmyytyjä.

    VastaaPoista