keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Reilaten pisin poikin Japania


Moikka! Odotamme juuri Geron Onseniin lähtevää junaa, ihana kun täällä on ilmaisia wifejä vähän kaikkialla. Palataan vielä parin päivän taakse. Lauantain olimme vielä laukkushown vuoksi Tokiossa. Vietimme monta tuntia Uenon suuressa puistossa, vaikka päivä oli helteinen, niin puistossa oli kivasti varjopaikkoja. Kyseessä on paikka, jonne rakennettiin aikoinaan Kan'ei-ji -niminen temppeli suojaamaan pääkaupunkia pahoja henkiä vastaan. Puisto on Tokion ensimmäinen yleinen puisto ja sieltä löytyykin niin museoita, konserttitalo, taideyliopisto kuin myös eläintarha. Tällä koko puistoalueella olisi pystynyt helposti viettämään kokonaisen päivän. Näistä nähtävyyksistä me vierailimme temppelin lisäksi vain Tokion kansallismuseossa, joka esittelee Japanin taidetta ja arkeologiaa esihistoriallisilta Jomon ja Yayoi -kausilta. Itse tykkäsin eniten juuri (10 000 vuotta sitten) säilyneistä esineistä. Hämmästyttävää miten hyvinä on voinut pysyä vanhat esineet kuten esimerkiksi ruukut ja korut, kuulemma jossain on esillä myös Japanista 20 000 vuotta sitten löydettyjä ruukkuja. Valitettavasti kuvaaminen oli tällä osastolla kokonaan kiellettyä.  

Kan'ei-ji temppeli
  

Pyhää vettä sai juoda tästä ikivanhasta kaivosta.

   

Puistoalueen leveät kulkuväylät ovat reunustettu Sakurapuilla. Huhtikuun puolen välin tienoilla kirsikkapuiden kukkiessa tämä puisto on aivan täynnä ihmisiä piknikillä ja ihastelemassa vaaleanpunaista kukkaloistoa.

Kansallismuseon takapihan satoja vuosia vanha perintökohde. 


Kansallismuseon aarteita, puuveistoksia 1000 - 1500 luvulta
Sunnuntaina otimme JR -passit käyttöömme ja lähdimme kohti Kofua. Tämä kaupunki itseasiassa valikoitui ihan vain halvan hotellin perusteella, sieltä sitten bussilla teimme päiväretken Fujiyoshidaan Mount Fujia ihastelemaan sekä Fuji-Q Highlandiin hurvittelemaan. Näin jälkeenpäin viisastuneena olisi kannattanut vaan majoittua suoraan turismin keskellä Mount Fujin läheisyydessä. Tämä ihan vinkiksi muille tälle alueelle joskus reissaaville, näihin välimatkoihin kun loppupeleissä saa kulumaan aika hyvin rahaa. Toisaalta oli ihan kiva käydä Kofussakin ja reissata vuorten välistä upeiden maisemien saattelemana Fujiyoshidaan. Kofun kaupunki on pitkälti paikallisten asuinaluetta, ravintoloissa näkyi sunnuntai-iltana paljon japanilaisia perheitä. Matkoilla yksi parhoista aktiviteeteistä onkin paikallisten ihmisten arkisten askareiden seuraaminen :) Paikallisten asuinalueilla myös ravintolat ovat usein edullisempia ja ruoka parempaa kuin turismin ytimessä.Maisema alkoi jo noin 40 kilometrin päässä Tokiosta muuttua vuoristoisemmaksi ja vihreäksi..


Parhaat matkaeväät! Miks super halpoja hedelmärasioita ei saa Suomesta 
Nyt junaan, Palaillaan! Moi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti