sunnuntai 26. lokakuuta 2014

It is amazing here!Hello! Terveiset Cairnsista! Täällä on tooodella lämmintä, kuulemma siellä Suomessa on satanut lunta ;) ihan totta puhuen ei ole vielä yhtään ikävä Suomea, ainoastaan vain rakkaita ihmisiä siellä sekä meidän Jepua. Niin ja on myös ikävä ruisleipää...ei parane unohtaa sitä :) sekä vähän kaipaan vihkisormustani :/ en uskaltanut ottaa sitä mukaan ja hyvä niin, sillä en voi oikein pitää kihlasormustakaan. Olen meinaan laihtunut jonkin verran. Luulin, että reissussa lihoisi, mutta rinkan kantaminen on näköjään käynyt urheilusta. No jokatapauksessa haluisin aina  elää  lämpimässä, tää on niin meidän paikka! Ollaan ihan myytyjä tähän Australian upeaan luontoon, piiitkiiin rantoihin, rentoon elämään ja siihen lämpöön. Ollaan leirintäalueilla tavattu tyyppejä, jotka ovat täällä vuoden tai parin töissä tai wooffaamassa. Mietittiin itseasiassa jo, että siirrettäisiin lentoja ja jäätäis pidemmäksi aikaa tänne wooffaamaan. Tuo wooffaaminen tarkoittaa, että töitä tehdään asumista ja ruokaa vastaan. Harmi vaan, että näitä päätöksiä ei oikein ole vaan mahdollista tehdä näin nopeasti. Meillä kun on kuitenkin Suomessa oma asunto, lemmikki ja molemmilla työt. Tosin kai niitä uusiakin töitä jostain saisi. Että sellaset mietteet täällä, todennäköisesti jää vain haaveeksi :/  

  
  

Laitetaanpa vähän kuvia kehiin, niin ymmärrätte mistä tämä Australia -into oikein kumpuaa. Yllä olevissa kuvissa upea Blue Mountains ja Three sisters. Maisemat olivat huikeat. Harmi ettei kuviin ole mahdollista saada täysin oikeaa käsitystä koko komeudesta. Nämä upeat siniset vuoret sijaitsevat Sydneystä vain parin tunnin ajomatkan päässä. Meidän ei itse asiassa alunperin pitänyt lainkaan näillä vuorilla käydä, koska se poikkesi meidän ajoreitiltä. Päätimme kuitenkin tehdä pienen koukkauksen ja onneksi päätimme. Huikeat maisemat ja huikea paikka! Kävelyreitillä kolmelle siskolle tuli kyllä niin lämmin, vaikkakin muuten oli tuulitakki tarpeen. Portaat olivat paikoin todella jyrkät, tuli siinä samalla kunnon treeni vedettyä. Innokkaita japanilaisia vilisi ympäriinsä ja niitä joutui myös väistelemään, pitihän heidän päästä jokainen kivi ja puu kuvaamaan :) 
  

Vuorilta suuntasimme kohti ensimmäistä campingyöpaikkaamme Dunphys campingiin Blue Mountains kansallispuistoon. Valitsimme leirintäalueen Sydneystä ostamastamme "Australia's best camping" -kirjasta. Nettiin kun emme juurikaan ole päässeet, niin kirjasta on ollut suunnaton apu. Aivan mahtavia ovat kaikki valitsemamme leirintäalueet olleet, sijainneet upeissa maisemissa kansallispuistoissa villieläimet seurana. Heti Dunphysin lähestyessä ylittyi meidän odotukset paikan suhteen, leirintäalue kun oli paratiisi Blue mountaisin laaksoissa ja vielä ilmainen. Muistan varmaan lopun ikäni sen fiiliksen kun laskeuduttiin vuoren rinnettä alas pikku teitä ja ympärillä lenteni kymmenittäin papukaijoja ja edessä näkyi laakso täynnä iloisesti loikkivia kenguruita. Kansallispuistoon pääsi ainoastaan kolmen yksityisen alueen läpi, jokaisessa oli portit jotka oli kansallispuistoon menijän muistettava perässään sulkea. Dunphys camping on erityisesti trekkaajien suosiossa, se toimii muutaman ison vaellusreitin aloitus- ja lopetuspaikkana. Sieltä lähtee muun muassa kävelyreitti Wild Dog mountaisille. Campingalue oli hieman pelottava, sillä olimme ainoat yöpyjät koko leirintäalueella. Autoja kyllä oli paikalla, mutta kaikki olivat trekkaamassa. Oli muuten todella pimeä yö, ei varmasti ole ikinä ollut missään niin pimeää. Ei yhden yhtä valoa missään ja kymmeniä kenguruita ympärillä, täysin tuntemattoman metsän keskellä. En oikein saanut nukutuksi. Mielikuvitus laukkasi aika lujaa. Mutta todella upea paikka! Menkää ihmeessä tänne jos tulee tilaisuus. Dunphys camping sijaitsee helpon ja suht lyhen matkan päässä Katoomban kaupungista.


2 kommenttia:

  1. Vitsit että tulee haikea olo kun kattoo kuvia :) Erityisesti Blue Mountains näyttää niin tutulta! Ajatuksenjuoksu vaikuttaa myös melko tutulta, olin jo keväällä vakuuttunut etten palaa Suomeen. Noh.. terveiset täältä töistä :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai en ollu muistanu vastata tähän. Ei sit ihan toteutettu tota ajatuksenjuoksua :/ töissä nähdään kahden viikon päästä! Iik!

      Poista