perjantai 3. lokakuuta 2014

Kuukausi reissua takana

Moi! Terkkuja Padangbaista, täällä sataa vettä! Jouduin oikein miettimään milloin olen viimeksi nähnyt vesisateen. Taisi olla ekalla matkaviikolla Tokiossa. Muistan kun oltiin lähdössä syömään ja saatiin hostellista lainaksi sateenvarjo. Voi ihana Oak Hostel! Nyt jo ikävä sitä paikkaa. Tänään illallisella mietittiin muutenkin reissun alkua ja havahduttiin siihen, että tasan kuukausi sitten noustiin Lontoosta Japaniin lähtevään koneeseen. En tiedä olenko kertonut tai että millainen tietämys teillä mahtaa olla lentoreiteistä, mutta tosiaan meidän lentomme Lontoosta Japaniin lensi Suomen läpi. Jotenki turhauttavaa ensin lentää kauemmas matkan päämäärästä ja sitten lennetään takaisin oman kotimaan läpi.Water blow, Nusa DuaYoung coconut

Pandawa beach

Indonesialaista ruokaa, Nasi GorengTässä vähän fiiliksiä meidän Balin reissulta kuvien muodossa. Täällä on ollut upeaa, etenkin kun lähtee vähän bileparatiisi Kutaa kauemmas. Kaikenlaisia hyvän tuurin kantamuksia on sattunut. Kuten edellispäivänä löydettiin skoturetkellä yhdelle upealle rannalle, Uluwatu beachille sekä ajettiin harhaan ja löydettiin apinaperhe. Suosittelen ehdottomasti skotun vuokraamista täällä Balilla. Ilman sitä on kovin vaikea nähdä ja päästä upeisiin paikkoihin. Tietysti vaatii vähän rohkeutta ajaa täällä, aikamoinen liikenne meinaan. Onneksi Tomi on semmoinen hurjapää, että näyttää ajaminen jo siltä kuin hän olisi täällä pidempään asunut. Eilen jouduttiin poliisin ratsiaankin. Hieman jännitti, mutta turhaan. Olimme varautuneet pitämään mukana lähinnä Australiaa ja Usa varten hankittua kansainvälistä ajokorttia ja sitähän ne poliisit kysyivät. Ilman sitä olisimme olisimme joutuneet lahjomaan poliiseja. Neuvoksi vaan tänne tuleville, että poliisien kanssa etenkin liikenteessä tekemisiin joutuessa pääsee pienellä rahasummalla "liristä".


Plantaasin iguaani

Batman

Monkey forest, vapaita ja suojeltuja apinoita

Ubudin riisipelloilla

Nämä ja seuraavat kaksi kuvaa Uluwatu beachiltaParin tunnin päästä lähdemme Gileille. Meidän oli tarkoitus tehdä reissu halvasti paikallisten lauttaa käyttäen, mutta saimmekin neuvoteltua speed boatin ihan ok hintaan. Matka kestääkin nyt vain 1,5 tuntia suunnitellun seitsemän tunnin sijaan. Ehkä kestetään 20 euron tappio kun ei tarvitse istua koko päivää lautassa.  Vähän jännittää, että saadaanko me malaria tuliaisiksi. Täytyy muistaa vaan ahkeraan käyttää hyttysmyrkkyä, niin eiköhän se siitä.

Palaillaan Gileiltä! Terkkuja syksyiseen Suomeen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti