keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Pieni reppureissaajaHeippa! Toivottavasti pääsiäispyhät sujuivat teillä hyvin. Meillä pyhät meni taasen aika hektisesti, näimme paljon niin sukulaisia kuin ystäviäkin ja söimme ähkyt lammasta ja muita herkkuja. Nyt onkin hyvä palata taas arkeen. Pääsiäisenä testasimme toista kertaa kantoreppua ja se osoittautui ihmisvilinässä hyväksi ratkaisuksi. Olimme lasten pääsiäistapahtumassa ja vaunut olisivat olleet vain tiellä. Tilasin Jollyroomilta kantorepun, jotta Livialla on matkustaessa muitakin vaihtoehtoja kuin rattaissa istuminen. Manducan kantoliina meillä jo onkin, mutta meidän neiti ei oikein ikinä ole siinä oppinut olemaan. En tiedä johtuuko siitä, että liinassa vauva tuntuu olevan ahtaammin kuin mitä repussa. Livia on muutenkin sellainen, että tykkää kun hänellä on tilaa liikuttaa itseään. Hieman jännitti, miten hän suhtautuisi reppuun. Näyttäisikö hän heti punaista vai tykkäisikö olla kyydissä. Monikaan vauva ei varmaan tykkää reppuun tai liinaan menemisestä, ainakin alkuun tottumattomalle vanhemmalle niin kuin vauvallekin se on vääntelyä ja kääntelyä. Reppu on onneksi siitä iisi, ettei sen kanssa tarvitse harrastaa mitään ylimääräisiä sitomisia tms. Vauva vaan reppuun ja menoksi. Muutaman kerran olemme reppua testanneet ja neiti näyttää viihtyvän sekä naama menosuuntaan että toisinpäin. 
Reppu on Babybjörnin One Mesh, se on monikäyttöinen vatsassa ja selässä kannettava kantoreppu, joka tarjoaa oikean tuen kasvavan lapsen päälle, selälle ja lantiolle. Kantoreppu mahdollistaa 4 tapaa kantaa lasta vatsalla ja selässä. Siinä on erityinen korkeustaso, joten reppu soveltuu hyvin myös vastasyntyneelle lapselle. Repun Mesh kangas on laadultaan hengittävää ja kuivuu nopeasti. Hihnat ovat säädettävissä eri kantajille sopiviksi. Repussa on tarkkaan suunniteltu ergonominen muotoilu, kuormitusta vähentävä lantiovyö ja pehmustetut, muotoillut olkaimet, joten reppu soveltuu myös pitkää kantamista varten. Ja mikä tärkeintä reppu on lapselle miellyttävä pehmustetulla istuimella, ulkopuolisilla saumoilla ja säädettävällä leveydellä. Lisäksi siinä on tukeva ja säädettävä niskatuki, jonka voi taittaa alas, kun lasta kannetaan lapsen selkä kantajan kehoa vasten, kuten meillä tässä yhdessä kuvassa näkyy. Kantoreppu on valmistettu ilman vaarallisia aineita ja sitä voikin surutta maistella. Meidän neiti ainakin laittaa kaiken suuhunsa, joten tärkeä ominaisuus :) reppu ei ainakaan näin muutaman käyttökerran jälkeen ole tuottanut pettymystä, uskoisin että siitä on valtava apu matkustaessa ja muutenkin. Livia on ollut repussa tähän asti vain hereillä, viimeksi tosin ummisti silmiään muttei saanut nukahdettua. Uskoisin, että helpoiten hän nukahtaisi selkä menosuuntaan ja mukavasti kantajaansa nojaten.Mitäs teillä muilla, ollaanko teillä enemmän reppu- vai liinaihmisiä?

Nykyäänhän on jo vaikka mitä erilaisia kantovälineitä, kuten kantorepputakki vai miksi sitä nyt ikinä kutsutaankaan. Vaikuttaa aika kätevältä, vauva vaan takkiin ja menoksi :)
2 kommenttia:

  1. Kiva, että teillä viihdytään tuossa! Meillä oli lainassa käytetty vastaava, mutta meidän tyttö sai vaan kauheat raivarit, jos häntä yritti siihen laittaa. Kantoliinaa ei koskaan kokeiltu, mutta luulen, ettei neidille olisi sekään kelvannut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin toistaiseksi on viihdytty, kunhan ei vain laita väsyneenä reppuun, siihen hän ei vielä osaa tai ymmärrä nukahtaa. Ikävää ettei teillä viihdytä repussa, on toi vaan aika kätevä vempele :)

      Poista