lauantai 20. syyskuuta 2014

Gero Onsen Yunoshimakan Ryokan


Meidän Japanin reissumme yksi odotetuimmista jutuista oli ehdottomasti yö perinteisessä japanilaisessa majatalossa eli ryokanissa.Halusimme kokea vanhanaikaisen Japanin palvelukulttuuria, vähän sitä Zeniä ja harmoniaa ja kuumissa lähteissä rentoutumista. Olimme varanneet ryokanin kaikilla mausteilla jo noin puoli vuotta sitten. Pakettiin kuului täyden palvelun lisäksi japanilainen illallinen sekä aamiainen, oma onsen eli kuuma lähde ja pääsy familypath puolelle. Ryokanin sisäänkirjautuminen oli kolmelta ja suunnilleen siihen aikoihin junamme saapui Geron asemalle. Siellä meitä oli vastassa kuljettaja heiluttaen ryokanin nimellä olevaa lappusta. Olimme ihmeissämme, koska emme olleet erikseen kuljetusta pyytäneet. Kysyessämme asiaa kuljettajalta hän ilmoitti tulleensa hakemaan vartavasten meitä. Oikein ystävällistä! Ryokanilla kun ei edes ollut tietoa junamme saapumisajasta. Siitä sitten hyppäsimme ainoina matkustajina minibussiin ja lyhyt bussimatka ylös vuoren rinnettä alkoi.







Meidän terassi





Ryokanille päästyämme ihastelimme silmät pyöreinä ympäristöä. Kasvillisuutta oli niin paljon, että luulimme jo olevamme viidakossa :D Heti bussista poistuttuamme tuli ovimies meitä vastaan ja ohjeisti antamaan ulkokenkämme hänelle. Näin toimittuamme sujautimme jalkaamme sisätohvelit. Matka jatkui respaan, jossa meiltä kyseltiin muun muassa mihin aikaan haluaisimme illallisen tarjoiltavan huoneeseemme. How coool! Mulla oli varmasti todella tyhmä virne tässä kohtaa kun tajusin, että ruoka tulee luokseni eikä itse tarvitse kävellä ruoan luo :D 




Näillä puukengillä oli pikkuisen vaikea kävellä ulkona kivien päällä




 









jalkakylvyssä

Meidän onsen <3


Tämän ja muiden käytönnön asioiden sekä ryokanin kartan saatuamme tuli kimonoon pukeutunut nainen hakemaan meitä. Minä sain valita itselleni kimonon lainaksi, nauratti kun suurin koko oli 165. Kerrankin hyötyä omasta lyhyydestä. Tämän jälkeen meidät ohjattiin huoneistoomme, jossa kimonotyttö tarjoili meille teetä ja kertoi ryokanin tavoista. Teehetken jälkeen tutustuimme huoneisiin ja pujahdimme omaan onseniimme. Meidän huoneistoon kuului makuuhuone, olohuone/ruokailutila, teehuone ulos avautuvalla terassilla, kylpyhuone pukuhuoneineen ja ihana onsen eli kuumalähde. Myöhemmin illalla kävimme myös pujahtamassa familypathiin, jotka tarkoittivat yksityisesti varattavia onseneita yleisillä alueilla. Lähteitä oli myös isompia, mutta vain samalle sukupuolelle. Kuumissa lähteissä saa käyttää vain 20x30cm pyyhettä itsensä peittämiseen ja sitäkin vain naiset. Miehet ja naiset pulikoivat erikseen. Jätettiin siis avoimet ryhmäkylvyt väliin ja mentiin oman huoneistomme yhteyteen sijoitettuun 120x100cm lähteeseen ja myöhemmin yksityiseen 200x140cm lähteeseen, syvyydet altailla on noin 50cm. Vähän pakattu olo siinä hetken oli, mutta rentoutua sai ja kunnon pinkin hehkun. Lähteet olivat siis pirun kuumia. En tiedä onko 40 astetta paljon vai olivatko lähteet lähempänä 50 celsiusta, mutta jessus kun tuntu kuin ihoa revittäisiin irti, kun sinne laskeutui. Heitettiin kunnolla kylmää vettä sekaan, että itse uskallettiin mennä ja silti siinä sai varovasti upottautua.











Ryokanissa saatiin myös nauttia traditionaalista ruokaa. Olimme aiemmin keväällä ryokania varatessa maininneet, että haluamme syödä paikallista vanhaa guisinea ja sitä saatiin. 4 ruokalajia, yhteensä 30 kippoa, kulhoa ja tarjoiluastiaa tuotiin eteen 15 min välein. Oli naposteltavaa, itse keitettävää, itse grillattavaa, suupalana rapua, ankeriasta, mustekalaa, ehkä kampelalle sukua oleva puurotettu hyydyke ja paljon muuta. Menu oli japaniksi, mutta tunnistettiin kyllä sashimit, sushit ja miso -keitto. Ruokailussa meitä auttoi Kimonoon pukeutunut palvelustyttö, joka opasti syöntitekniikan ja jokaisen ruoan taustan. Harmiksi jäi, ettei palvelustyttömme omannut yhtä hyvää englantia kuin taloa esitellyt, Tomin nimeämä pääpalvelijatar :D Ruoka oli silti 80% todella hyvää, ja kaikkea maistettiin... tai ainakin Tomi maistoi. Kalan maku alkoi puuduttaa ja haju alkoi jo tunkeutua ulos ihohuokosista. Riisikin oli keitetty kalaliemeen, niin ei päässyt siinäkän kalanmakua pakoon. Mutta maassa maan tavalla. Yö ryokanissa oli todella mukava ja tuli todella hyvään vaiheeseen, kun saimme luopua ensimmäisen viikon stressistä, sähläyksistä ja selkäsäryistä oikein urakalla. Aamupalallakin saimme vielä 13 kipon tarjoilun kylmää ja kuumaa kalaruokaa, pienen salaattikääryleen kera. Itse ehkä pikkusen taisin kaivata leipää.







Suosittelen ehdottomasti vierailemaan ryokanissa ainakin yhden yön jos joskus sellainen mahdollisuus tulee, upea kokemus! Kerrottakoon vielä, että tämä ryokanpaketti ei ole mikään paras ratkaisu budjettimatkalaiselle, sillä se syö budjettia noin 350 euron verran yöltä. Oman onsenin kun jättää pois, niin hinta laskee huomattavasti. Tällöin on vain mahdollisuutena nauttia onsenista naisten ja miesten erillisissä kylvyissä.


Loppuun vielä ajantasainen päivitys, Ollaan nimittäin Tokion Hanedan kentällä, noin viiden tunnin kuluttua kohti Singaporea! Palaillaan :) Niin ja tää kenttä on tosi kiva, jotenkin niin kotoisa.





4 kommenttia:

  1. Näyttääpä huikealta paikalta! Mahtavia kuvia.

    VastaaPoista
  2. Hieno kuva toi missä tuijottelet pyjama päällä Ryokanin tiluksia! Toki muutkin :) Pian iskee kateus kun meette mun hoodeille! :) -H

    VastaaPoista