sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Luonnonpuistoja ja vesiputouksia


Kuten Australiassa, niin myös Uudessa-Seellannissa koitimme yöpyä luonnonpuistoissa. Tämä tietysti maisemien, mutta myös halvempien leirintäalueiden vuoksi. Kerrottakoon, että NZ:ssä oli Australiaa vaikeampaa löytää etenkin ilmaisia yöpymispaikkoja. Usein myös ne campingit, joissa oli vain vessa, maksoivat. Koska meidän NZ:nkin automme oli nukkumiseen tarkoitettu, niin laillisesti saimme nukkua kaikilla alueilla, joissa on vessa... Ellei yön yli leiriytymistä ole alueella erikseen kielletty. Täytyy myöntää, että olemme "joutuneet" myös tällaisella laittomalla alueella yöpymään, ihan vaan siksi, että koimme vaarallisemmaksi lähteä vuorilla pimeässä ajamaan. Viimeisellä viikolla leirielämä kuitenkin helpottui, kun löysimme puhelinapin, jolla voi etsiä camping -alueita. Appiin voi merkata, millä ominaisuuksilla campingiä etsii. Hirmu kätevää. Tällä samaisella appilla on mahdollista etsiä myös kaikkea muuta mitä reissaaja saattaa tarvita esimerkiksi lähistöllä olevia ilmaisia lämpimiä suihkuja. Tällaisessa käytiin kerran itsekin.  Tomppa yrittää epätoivoisesti sytyttää nuotiota.


  

Yksi meidän pohjois-saaren kansallispuistoista, jossa yhden kylmän yön vietimme oli Te Urewera National park, pohjois-saaren suurin kansallispuisto. Matka yöpaikallemme oli yhtä mutkainen, kapea ja jyrkkä kuin yleensä NZ:n metsä- ja vuoriteillä on tapana olla. Niin ja maisemiltaan tietysti upea. Matkan varrella tuli vastaan niin hevosia, lampaita, lehmiä kuin sikojakin. Sopivasti meidän yöpaikallakin oli mukava lehmänlannan haju. Ihan kuin oltaisiin maatilalla yövytty :) Täytyy muuten antaa pisteitä niille ilmaisille leirintä- ja yöpymispaikoille, joilla olemme olleet. Nimittäin niin Australiassa kuin NZ:säkin jokaisessa on ollut vessapaperia. Välillä on jopa todella uskomatonta, että jossain huussissa keskellä metsää on vessapaperia. Ihmeellisintä on kuitenkin se, että joillain paikoilla vessat on käyty yön aikana jopa mystisesti siivoomassa. En tiedä miksi halusin tämän vessajutun kaikille jakaa, mutta tiedoksi nyt kuitenkin :D 

  

Ureweran kansallispuisto oli maisemineen varsin hienoa järvimaisemaa. Jouduimme monen monta kertaa ajomatkan aikana pysähtyä ihmettelemään kauniita maisememia. Autolla reissatessa on mahdollisuus pysähtyä minne vaan ja kun ei ole kiire minnekään, niin voi pysähtyä vaikka metsäretkelle. Kuten me teimme matkalla Napieriin. Tällä samaisella retkellä näimme myös vesiputouksia ja ai että kyllä teki mieli pulahtaa uimaan, mutta eipä ollut uikkareita mukana, enkä viitsinyt pelästyttää ketään alastonuinnilla :D Reitti vesiputoukselle oli paikoin todella mutainen ja jouduimme parissa kohtaa kiertämään mudan rinteen kautta. Tuli päivän hikoilut  siinä samalla suoritettua, kun piti kaikin voimin pitää puusta kiinni ettei lentäisi mutalammikkoon.


2 kommenttia:

  1. moi, kiva kun löysit minut Instagramin kautta ja minä blogisi sitä kautta. Kuules mikä appi olikaan kyseessä, josta näki nuo camping paikat yms? NZ kutsuu jossain välin maaliskuussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiva että löysit blogiin :) Appi on nimeltään Campermate ja sen käyttö ei vaatinut nettiä, todella kätevä!

      Poista