tiistai 11. marraskuuta 2014

On the road again - New ZealandHeippa! Täällä ollaan taas tutuissa tunnelmissa, nimittäin spaceshipin kyydissä huristelemassa ympäri Uutta-Seelantia. Meillä on lähes samanlainen auto kuin Australiassa, mutta uudempi ja hieman tilavampi. Australiasta oppineena vuokrasimme myös retkituolit ja -pöydän. Tällä kertaa myös suunnistaminen on hieman helpompaa, sillä autossamme on navigaattori. Olemme sen avulla säästyneet jo muutamalta kinastelulta ;) Toistemme sijaan haukumme nyt vain navigaattoria :D "Hurraa! Sataa!"


Ensimmäisen yön vietimme hostellissa Aucklandissa. Taas vaihteeksi meidät toivotti uuteen maahan tervetulleeksi pirteä sade. Onnea on sadevaatteet ja rinkkasuojat! Tosin kumisaappaita oli ikävä litimärissä kengissä tallustellessa. Ehdimme kierrellä yhden päivän sateista Aucklandia ennen kuin suuntasimme hakemaan autoamme. Sieltä matkamme jatkui hieman Aucklandista pohjoiseen Browns Bayhin erään perheen luokse, tarkemmin Tomin työkaverin sukulaisen luokse. Emme tunteneet heitä lainkaan entuudestaan, mutta olin viestittelyn perusteella saanut miellyttävän kuvan perheestä. Ja oikeassa olin! Meitä oli vastassa mukava pariskunta lapsensa kanssa, saimme todella hyvää kotiruokaa ja yöpaikan sekä kivaa juttuseuraa. Ihanaa tuollainen vieraanvaraisuus tuntemattomia ihmisiä kohtaan.


Browns Bayn rantaa

Ensimmäisen leiriyömme lähiseutua

Waihi Beach, jos jotain olemme nähneet paljon näiden kuukausien aikana, niin se on rantaa.

 

Heti seuraavana päivänä kävimme postittamassa Suomeen lähtevän paketin, joka itseasiassa saapui Suomeen jo viidessä arkipäivässä. Todella nopeasti, kun oli kuitenkin kyse aika isohkosta laatikosta, joka lähetettiin maailman toiselle puolen. Postihomman ja lounaan jälkeen lähdimme ajamaan alas pitkin pohjoisrannikkoa. Yövyimme Coromandelin forest parkissa keskellä vihreää metsää. Australian lämpimiin öihin tottuneina oli aika kylmä yö, kuten muutkin yöt ovat tähän mennessä täällä olleet. Ensimmäisen leiriyön jälkeen matkamme jatkui Waihi Beachin kautta Mt Maunganuille (Mauao), NZ:n surffikaupunkiin. Siellä jopa opetetaan surffausta kouluissa, mahtaa olla kivat liikuntatunnit :) Kaupungin kohokohta on itse Mount Maunganui (232m), josta on upeat maisemat kaupunkiin ja merelle. Kävelyreitti kiertää vuoren ympäri ja reittivaihtehtoja on jyrkemmästä loivaan. Me kävelimme reippaasti ihan ylös asti, vaikka välillä tuntui, että lennän tuulen mukana alas. Noin tunnin kävelyn aikana myös sää vaihteli, välillä satoi ja yhtäkkiä paistoi taas aurinko eikä pilviä näkynyt missään. Täällä NZ:ssä on muutenkin aivan uskomaton sää, saman päivän aikana voi olla hyytävän kylmä tuuli, pilvettömältä taivaalta paahtava aurinko ja seuraavaksi vaikka rakeita. Nämä ihan oikeasti koimme kaikki yhtenä päivänä. Tämän vuoksi kukaan tai usemmat uusi-seelantilaiset eivät sääennusteisiin usko.
Nuo valkoiset läntit ovat joko kiviä tai lampaita :)

Rinne oli täynnä näitä kavereita

Reitti kulki välillä pelottavan lähellä reunaa


Poikia haaveilemassa 


Huomenna suuntaamme Hobittilaan! Saas nähdä jääkö tämä hobitti sinne asumaan ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti